FOUNDATION

Douwe Amels

Douwe (1991) is een van Nederlands meest succesvolle hoogspringers. Hij slechtte in februari 2012 voor het eerst de barriere van 2.20m. Inmiddels heeft Douwe 8 Nederlandse titels achter zijn naam staan met als hoogtepunt de indoortitel van 2012 die hij in een spannende strijd met Jan Peter Larsen met een hoogte van 2.21m wist binnen te slepen. In 2013 waren de rollen omgedraaid tijdens de indoorkampioenschappen en eindigde Jan Peter voor Douwe. De grote doorbraak maakte Douwe mee in Tampere, Finland. Daar verbaasde hij bijna iedereen door Europees kampioen (Under 23) te worden met een hoogte van 2.28m. Datzelfde jaar naam hij voor het eerst deel aan de wereldkampioenschappen (Moskou 2013 - 12q1). Door een enkel-operatie eind 2015 sloeg Douwe het indoorseizoen van 2016 over en bleek de overgebleven wedstrijdperiode in de zomer te krap om zich te kunnen kwalificeren voor de groet toernooien. Vanaf september 2015 is Douwe full time in Leverkusen gaan trainen.

Persoonlijk Record:


Outdoor: 2m28

Indoor: 2m22


Palmares
2016: NK-outdoor, Amsterdam - 3e
2015: NK-outdoor, Amsterdam - 2e
2015: NK-indoor, Apeldoorn - 1e
2014: NK-outdoor, Amsterdam - 1e
2014: NK-indoor, Apeldoorn - 1e
2013: NK-outdoor, Amsterdam - 1e

2013: ECu23, Tampere - 1e

2013: NK-indoor, Apeldoorn - 2e

2012: NK-outdoor, Amsterdam – 1e
2012: Gouden Spike, Leinden – 2e
2012: Ter Specke Bokaal, Lisse –  2e
2012: NK-indoor, Apeldoorn – 1e
2011: NK-outdoor, Amsterdam – 1e
2011: ECu23, Ostrava - Qualification

2011: NK-indoor, Apeldoorn – 1e

2010: WJK, Moncton - Qualification

2010: NK-indoor, Apeldoorn - 3e

 

facebook

twitter

.